Een prefab dakkapel plaatsen

Een prefab dakkapel plaatsen

Heb je een zolder die je eigenlijk weinig gebruikt? Zonde, deze zou je op vele manieren kunnen benutten. Als jouw zolder alleen een lichtkoepel heeft, kun je met het plaatsen van een dakkapel een ruimte creëren, waar je veel plezier aan kunt beleven. Doordat er meer daglicht binnenvalt, kun je hier een prima werkkamer maken. Of misschien heb je een of meerdere extra slaap- of logeerkamers in gedachten. Je kunt met weinig ingrepen een zolder zelfs omtoveren tot een onafhankelijk appartement.

Snel geplaatst

Dakkapellen zijn er in verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een houten dakkapel of kunststof exemplaar die ter plekke wordt gebouwd. Maar er zijn ook prefab modellen op de markt. Dit laatste type heeft een groot aantal voordelen. Een prefab dakkapel wordt grotendeels in de fabriek (op maat) gemaakt en hoeft alleen nog maar op je dak te worden geplaatst. Hierdoor is plaatsing in een halve dag mogelijk. Als een dakkapel ter plekke op maat moet worden gemaakt, duurt dat veel langer, ongeveer een week. U zit dus langer met een verbouwing, maar nog belangrijker: de kosten voor plaatsing zijn veel hoger.

Nadeel prefab dakkapel

Een nadeel van een prefab dakkapel is dat deze standaard afmetingen hebben. Dat betekent dat de klant niet een precieze afwijkende maat kan kiezen. Ook zijn er daken waarvoor het niet mogelijk is om een prefab model te plaatsen. Dat is het geval bij bepaalde dakhellingen. Ook moet je in de gaten houden dat een dakkapel met een kraan gehesen moet worden. Is het niet mogelijk om een kraanwagen bij je huis te plaatsen, dan kan er geen prefab dakkapel worden geplaatst. Controleer deze zaken van te voren!

Maatwerk mogelijk

Er is voor wat betreft prefab dakkapellen wel enig maatwerk mogelijk. Modellen zijn meestal beschikbaar in verschillende maten, kleuren, materialen en uitvoeringen. Er worden standaard onderdelen gebruikt, die in de fabriek worden gemonteerd. Ook worden ze goed geïsoleerd en waterdicht geleverd. Meestal kunnen de verschillende beschikbare uitvoeringen in een showroom worden bekeken. Het is dan gemakkelijker om een keuze te maken.

Kosten dakkapel

De kosten voor het plaatsen van een prefab dakkapel liggen lager dan de kosten om er één direct op het dak te laten maken. Dat ligt met name aan het aantal uren dat nodig is om deze te plaatsen. De prefab modellen zijn in in verschillende materialen beschikbaar en ook die bepalen de prijs van de dakkapel. De meest voordelige uitvoeringen zijn in polyester. Bijkomend voordeel is dat deze erg licht in gewicht zijn, waardoor plaatsing eenvoudiger is. Een prijsindicatie is 2500 euro voor een kapel van een meter bij een meter en 4000 euro voor een model van een meter diep en drie meter breed.