Hovenier voor onderhoud

Hovenier voor tuinonderhoud

Het is fijn als je een mooie grote tuin hebt. Maar het kost je wel veel tijd om deze ook mooi te houden. Misschien heb je geen tijd om je tuin te onderhouden of heb je geen groene vingers. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om je erf te laten bestraten, dan heb je er geen omkijken meer naar. Maar ben je toch aan een groene omgeving gehecht, dan bestaat er de mogelijkheid om een hovenier in te huren die zorg draagt voor het tuinonderhoud.

Welke werkzaamheden voert de hovenier uit

Je kunt een hovenier inhuren voor verschillende soorten werkzaamheden. Je kunt hem het gras laten maaien, verticuteren, bomen en struiken laten snoeien, onkruid wieden en de tuin schoonhouden. Ook kan een hovenier insecten bestrijden en in de gaten houden of planten en bomen nog gezond zijn en of er bemesting nodig is. Daarnaast kun je iemand inhuren die je vijver, terras of buitenconstructies zoals veranda’s schoonmaakt en onderhoudt. Als je het toch leuk vindt om in de tuin te werken, kun je beslissen om een deel van de karweitjes zelf te doen en een deel uit te besteden.

Eenmalig of regelmatig

Je kunt beslissen om een hovenier alleen te laten komen als er een speciale klus moet gebeuren, zoals het kappen van een boom of het winterklaar maken van je tuin. Maar je kunt ook afspreken dat er iemand iedere twee maanden het gras komt maaien of iedere week langskomt om je tuin in perfecte staat te houden. Hoe lang een hovenier aan het werk is in jouw tuin is afhankelijk van hoe groot je tuin is en welke werkzaamheden hij moet uitvoeren.

Voordelen inhuren hovenier

Er is een aantal voordelen aan het inhuren van een hovenier voor tuinonderhoud. Ten eerste hebben hoveniers veel kennis van tuinen en groen en vaak hebben ze er ook een speciale opleiding voor gevolgd. Zij weten wanneer een boom gesnoeid moet worden en welke takken je wel en niet moet afzagen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je altijd een mooie tuin hebt zonder dat je zelf op je knieën het onkruid moet uittrekken. Bovendien heeft een hovenier specifiek gereedschap dat helpt bij de werkzaamheden. Dat hoef jij dus niet aan te schaffen.

Kosten hovenier

Hoveniers kunnen een prijs rekenen per uur of per vierkante meter. Een schatting is dat je per uur tussen de 35 en 55 euro kwijt bent of vanaf 50 euro per vierkante meter. Voor speciale werkzaamheden kan hij een apart tarief rekenen. Een boom kappen komt gemiddeld op een bedrag tussen de 400 en 800 euro uit, terwijl gras maaien ongeveer 25 euro kan kosten voor een gazon van 100 vierkante meter. Vraag altijd aan de hovenier of je zelf voor materialen moet zorgen. Let bij het vragen van een offerte op of er voorrijkosten worden gerekend en of btw is inbegrepen in de prijs. Vraag je ook af of het afsluiten van een abonnement een aantrekkelijke optie kan zijn.